Houd uw zwembad proper met zoutelectrolyse

U gebruikt liever geen chloor in uw zwembad, maar u wil toch in gezond zwembadwater zwemmen? Zoutelectrolyse is de oplossing. Een zoutelectrolysetoestel zet zout om in kleine en doeltreffende hoeveelheden chloor die bacteriën doden en het water ontsmetten. Een zwembad met zout water reduceert het chloorgehalte van het water tot een minimum.

Betrouwbaar ontsmetten met zoutelectrolyse

  Zoutelectrolyse is een betrouwbare techniek om uw water proper te houden.

  Doorgaans werken toestellen met een zoutgehalte tussen 1500 en 4000ppm, wat niet te vergelijken is met zoutwater. De lage concentratie aan zout wordt omgezet naar chloorgassen om zo de ontsmetting uit te voeren. Een pH module zorgt voor een constante bijhouding van de pH-waarde.

  Gemakkelijk water ontsmetten met zoutelectrolyse

   Zwemmen in zoutwater geeft een zacht gevoel. De electrolyse zorgt voor een complete ontsmetting van uw water. Via duidelijke LCD-displays op het zoutelectrolyse-toestel kunt u zien wanneer u zout moet toevoegen.

   Zout zwembadwater betekent niet dat je zwembad net zo zout wordt als de zee.  Een zoutelektrolyse heeft slechts 10% nodig van het zoutgehalte uit de zee. Je kunt het nog wel heel licht proeven, maar dit is zeker niet vervelend te noemen. Er zijn overigens tegenwoordig ook apparaten die werken met slechts 2 of zelfs 1 gram zout per liter, zoals de Idegis Domotic 2 LS